6 Kasım 2017 Pazartesi

KELEBEĞİN KADERİ KİTAP YORUMUM..

Hepinize iyi haftalar.

Umarım güzel bir hafta olur. Bu yazımda sizlere yazmayı unuttuğum  daha doğrusu zaman ayıramadığım bir kitabımın yorumunu yazacağım..

Öncelikle tam da benim devamlı sorguladığım şeyleri sorguladığı için merak ederek almıştım.. Ayrıca böyle güzel bir kitabı sayın  BAŞAK SAYAN  nasıl yazdı diye şaşırmadım desem yalan söylemiş olurum. Zaten yazarın ikinci kitabı bildiğim kadarıyla daha başka kitapları da varmış sonradan öğrendim.. Yalnız gerçekten sürükleyici bir kitap.. Biraz uzun ama tam bir felsefik bir kitap..
Kitabın konusuna gelince içinde ortalama 5 tane karakteri barındıran ayrı ayır hikayeleri olan arkadaşlardan bahsediyor.  Bunların kader yolculuğundan, Tesadüfi sandığımız olayların aslında Rabbimizin bizi gideceğimiz yoldaki kurguları olduğunu savunuyor.. Tüm tanıştığımız insanlar,hayatımıza giren insanların aslında ilerleyen zamanda anlayacağımız nedenler yüzünden girdiğini, yaptığımız davranışlarımız da hatta söylediğimiz sözlerin bile sonradan aaaa ben bu nedenle söylemişim dediğinizi anlıyorsunuz.. Seçimlerimizin,kendimizi  içten şartlandırmalarımız,inançlarımız,pozitif düşünceler ve negatif düşüncelere değiniyor.. Aramızdaki bağlardan,insanın kendini değiştirdiğinde etrafının da ona göre şekil alacağından, sadece kendi tavırlarımızı yönetebileceğimizden, varsayımda bulunmamızdan, karşımızdakinin yerine düşünmemiz gerektiğinden bahsediyor..

     Kitapla kendimde bulduğum ortak nokta hep benimde devamlı sorduğum hatta bu böyle bence dediğim şeyleri bulmamdı..
Eğer kaderle,hayatın akışıyla,tesadüf diye bir şey olmadığına inanıyor ve bu gibi şeyleri sorguluyorsanız bence sizi biraz daha aydınlatacak bir kitap bu yönden tavsiye ederim.. Şimdiden iyi okumalar.. Sevgiler..

Hoşça kalın,Takipte kalın…






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

#EVDEKAL

         Uzun zaman aradan sonra merhabalar.   Umarım hepiniz sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı iyi durumdadır.  Hepimizinde olduğu ...