7 Şubat 2016 Pazar

DETOSUN 1 HAFTALIK ANALİZİ


İyi Akşamlar herkese


Arkadaşlar insan önce söylediği verdiği öğütlerde bence kendi örnek olmalı.
Yoksa inandırıcı olmaz. Çocuk büyütürken de bu böyledir. Örnek olmalı. Çocuk seni taklit eder. Senin söylediklerinle yaptıkların arasında uçurum varsa eğer , ( ANNEM BABAM BÖYLE YAPIYOR ) der ve hayatına senin söylediklerinle değilde yaptıklarınla devam eder.

Ben bu konuda çevremdekileri analiz ederek kızımı büyütmeye çalışıyorum.Ne kadar doğru bir şey yaptığımı ilerleyen zamanlarda allah ömür verirde görürsek anlayacağız.

Diyeceksiniz ki hayırdır konuya niye böyle başladın :)) hani analiz yapacaktın der gibisiniz. Kendimin de 1 haftada neler yaptığını anlatayım da benim size verdiğim öğütleri sadece havadan mı yapmışım onu anlatayım.

Başta hergün olumlamaları  yeni ajandama yazdım ve tekrar ettim. Su içme çizelgesi yaptım. ve hergün düzenli su içmek için kendimi teşvik ettim. ve ne kadar çok içersem kendime iyi bir şey yaptığımı düşünerek mutlu oldum. Ama bazı günler dışarı da olduğumda ve koşturmacalı geçirdiğim günler oldu genede dikkat etsemde çok içemediğimi ihmal ettiğimi gördüm.

Yeme içme kısmına gelirsek ben hergün mutlaka kahvaltımı ederim kızımla beraber eşim bizden önce çıktığı için biz kızımla başbaşa kalıyoruz. mutlaka ofiste bir türk kahvesi içmeden işe başlamam zor da kalmazsam içerim. ve bu haftada içtim çok şükür. ayrıca günde 1 bardak kirazsapı ve mısır püskülü içerek su içmelerime devam ettim. Öğlen yemeğinde artık belki bir çorba ne bilim yada tavuklu salata yada bazen kahvaltı gibi çavdarla atıştırma yapıyoruz. zaten normaldede yemek yemeği çok seven biri değilim. Adanalı olduğuma şaşırırlar :))) böyle sarışın Adanalı mı olur acıyı sevmez ete fazla düşkün olmayan. Ya tamam Adana'ya gidince kebaptı, içli köfteydi,şalgamdı , offf hemde sıkma olsada yesek. Bayılıyorum hatta insanlıktan çıkıyorum. kesin kilo alıp dönüyorum. Ama normal düzenimde hele de yalnızken yemek yemeği sevmiyorum. Sonuç olarak akşam evde ne pişirdiysem o yendi.Ve yine akşamda yeşilçay ve biberiye demledim içtim.

Rüya defteri yaptım ama inanın bana gördüysem bile hatırlamıyorum maalesef hala boş duruyor. çizelgeye gelince yaptım ve uymaya çalışıyorum sayesinde eksik olanları gördüm ve aaaa napıcaktım ben ya ,tühh bu işte vardı ,ayyy bunu da alacaktım demekten kurtuldum.Gerçekten faydalı zaten bu benim yabancı olduğum bir sistem değil. 2 sene yaşam koçuna gittiğim için şükür listesi ve çizelge yabancı olmadığım sistemdi. Kafa boşaltmaya birebir. VE gerçekten şükür ettikçe şükür ettiğimiz şeyler çoğalıyor.

Bu arada olumlamaların çok faydasını gördüm. Cumartesi günü elimde atmayı planladıklarımı vermeyi planladıklarımı eyleme çevirdim. Ve inanın bana attıkça rahatladım.Düzenlemeler yaptım. Bir sürü makyaj malzemesi hakketen ne diye o kadar almışım bilmiyorum kimisi bozulmuş haberim bile olmayanlar vardı attım. Kimisi almışım ama benim kullanacağım renkler değil verilmeye ayrıldı. Kitapları da düzenledim. Kıyafetlerimin tek tek resmi çektim neyim var neyim yok bilmem lazım. Sonra kıyafet alırken kombinlemek zor oluyor. Aslında moda ikonu değilim tabii ki ama o anda beğeniyorum alıyorum sonra hadi bakalım eee neyle giyeceğim ben bunu demekle kalıyordum eskiden. Ama şimdi bir şey alırken en az 1 hafta düşünüyorum gerçekten ihtiyacım var mı? Bende elimin altında olsunlar diye resimlerini çektim hemde yarın ne giyecem deme derdim olmaz. Gerçi bu aralar havalar soğuk bazen aynı şeyleri giyip gittiğim oluyor ki yapmadığım bişeydir. Diyeceksiniz ki kokar:))) akşamdan atıyorum bir de kurutma makinemde kurutuyorum anlayacağınız üniforma gibi :))) Ben nefret ederim kokulara karşı bir gıcığım var ter,ayak ve ağız kokusu bu üçlüden eminim her kadar nefret ederim.Ettiğim gibide kendimi de kobay olarak gördüğümden eleştirdiğim bişeyin bende olmaması lazım.Yoksa eleştirmenin ne alemi var. Çook dikkatliyimdir titizimdir bu konuda  Gün içerisinde belki 5 kere dişimi fırçalar masamda parfümüm vardır zırt bırt sıktığım olmuştur. sadece kıyafetle kalsa iyi mutlaka insan temizliğine yediklerine çok dikkat etmeli ter herkeste var ama temizliğine dikkat edersen ve de yediklerine rahatsız etmez ve rahatsız olmazsın.

Soğan,sarımsak ve baharat acıyı kullananlar bu konuda çok dikkat etmeliler. Terleyince direkt bu kokuları duymanız kaçınılmaz.

Sonuç olarak kendimi nasıl hissediyorum. Gerçekten arınmaya başlamış ruh sağlığı ve beden sağlığı olarak ilerleme kaydetmiş. Bana kısacası çok iyi geldiğini düşünüyorum. Ve devam etmeye de niyetliyim. Bilmiyorum kimler uyguladı.Ben buraya yazarım isteyen uygular istemeyen uygulamaz. Sadece kendim için yaptığım bişeydi bana yararı olduğunu düşünüyorum.Belki bir başkalarına da birgün bir faydası olur diye yazdım.

Zaten 21 günlük süreç 3 hafta eder. 1 haftasını geride bırakırken kalan 2 haftada aynen menüye devam:) yani detoksla alakalı daha yazmayacağım bitince düşüncelerimi belirteceğim.

Yazdıklarıma değer verip okuduğunuz için teşekkürler.

Herkese iyi akşamlar.. Takipte kalın..Hoşça kalın..




11 yorum:

  1. blog keşfinden geliyorum canım.takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldinnn sefa getirdin. Uğrayacam sana sevgiler:)

      Sil
  2. bende ne kadar çok su içtiğimi gördüm bu listeleme sayesinde...çok içtiğimi biliyordum ama 5.5 lt çıkınca ben bile şaşırdım en azı 4 lt ... napayım seviyorum... arkadaşım bende arkandan geliyorum ve detoks sonunda bende yorumlarımı payaşacağım boggumda :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soslu bademim benim zaten sanırım bu detoksu benle yapan tek kişisin. Olsun bir insana bile faydası olduysa ne mutlu bana.Bence de blogunda paylaş seni takip eden daha fazla.:) Senin kadar olmadım kıdemlisin benden öpüyorum kocaman seni :)

      Sil
    2. senin bloguna atıf yaparak detoks sonunda paylaşacağım arkadaşım ben 4 gündeyim , dediğim gibi aksilikler peşimi bırakmıyor bir türlü, ama takipteyim seni....

      Sil
    3. Tamam cnm allahım korusun kötü bişey yoktur inşallah.
      kendine dikkat et.sevgiler..

      Sil
  3. Merhaba blog keşif etkinliğindenim bana da beklerim şekerim ;))) sevgiyle
    Cafe Tigris
    tigrisdriver.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgelmişler ola sefalar ola :) uğrarım mutlaka. Sevgiler.

      Sil
  4. bugün detoks programı paylaşmayacakmısın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım 7 günlük program elimizde.Eğer 7.günüde bitirdiysen aynen 15 gün de aynı sıralamadan devam.Bugün mesela 3.günü yapıyoruz.

      Sil
    2. olumlamalar.şükür defteri,gördüğün rüyalar.bol su içmek yediklerine dikkat etmek,Arkadaşlarına yada sevdiklerine yardımda bulunmak.yapmış olduğumuz saatlik günlük aylık hatta yıllık plan çizelgesine devam yani kafamızı boşaltmaya devam.. VE affetmek,özgürleşmek,arınmak..

      Sil

#EVDEKAL

         Uzun zaman aradan sonra merhabalar.   Umarım hepiniz sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı iyi durumdadır.  Hepimizinde olduğu ...