19 Aralık 2016 Pazartesi

Lütfen duyarlı olalım..



Çok zor bir süreçten geçiyor Canım Ülkem..


Artık avazım çıktığınca yeter diye bağırmak istiyorum. Biliyorum belki çoğumuz aynıyız. Ama neden ya neden.. Bazen diyorum ki keşke insanlar arasında sınıf ayrımı olmasaydı.. Keşke herkes Allah katında nasıl eşitse dünyada da olsaydı. Ama sanırım bu kadar iğrençlik olmazdı.

Televizyon açmak istemiyorum,Facebook muş, instagram mış tüm sosyal medyayı silip atmak, eve kapanmak kimseyle görüşmemek istiyorum. Kendi kendime konuşuyorum.Sanırım bunalıma girdik. Kafamda savaş senaryoları eve eksikleri almak lazım,yakın dövüş öğrenmek lazım,böyle olursa ne yapmalıyız,şöyle olursa ne yapmalıyız. Aynı deprem tatbikatı yapar gibi olabilecek herşeye kafamda çözüm yaratmaya çalışıyorum.

Sonra diyorum ki Rabbim doğrusunu bilir. Sana sığınıyorum. Geçenlerde Ateist bir arkadaşımla tartıştım. Ya arkadaş sen yobaz olmamalısın.İnancın neyse ben sana karışıyor muyum? Rabbim ona nasip etmemiş onu bilmeyi tanımayı,gelmiş 36 yaşına bu saatten sonra ne desem anlamayacak. Tutturmuş yok yanlış düşünüyorsun.Ölen askerlerimizin,polislerimizin,sivillerimizin şehit olduğunu düşünmek suçmu.. İyi bir yere gittiğini var saymak suçmu.. Tabii ki katliam tabii ki acımasızca kahpece öldürüldüler. Karşıda onurlu haysiyetli bir düşman olsa zaten durum daha farklı olurdu ama yok. Analarının eteğini giyip kendini kamufle eden piçlerden ne bekleyeceksin. Ülkemin ekmeğini ye,suyunu iç sonrada yediğin kabı pisle. Ben bunların kürt olduklarını bile sanmıyorum.Kurban olsunlar kürtlere.. Kürt kılığına girmiş soyu sopu belirsiz piçler. Allahım sen görüyorsun. Şu güzelim ülkemizi bölmeye çalışanlara fırsat verme yarabbim.

Neyse ateist arkadaş kimlere hizmet ettiğinin farkında değil. Kızmıyorum onun işinede karışmıyorum. Rabbimin işine hiç karışmam bir bildiği vardır. Dua etmekten başka bir yolu yok. İşin boyutu değişirse tabii ki elimiz armut toplamıyor. Korkmayacağız,Çanakkalede,dumlupınarda her cephede Atalarımız ne yaptıysa bu vatanı koruyacağız. And içtik...

Bu arada elinde parası olupta kaçmayı düşünenler varsa. Sektirsin gitsin... Bu ülkenin zaten korkaklara ihtiyacı yok. Cesur yürekli insanlara ihtiyacı var.. Kapı orda gidebilirler yalnız bir daha kıçına bakarak gelmesinler gittikleri yerde bir zahmet gebersinler.. Korkunun ecele faydası yok..

Kusura bakmayın pazartesi pazartesi çok güzel şeyler söyleyemiyorum. Artık uyanın ya. Kafanızı kaldırın bir etrafınıza bakın.. bakıyorsanız bakmayanları uyarın. Oturup akşama kadar evlilik programları izleyen çevrenizdekileri uyarın. Ülke yangın yeri.  kıvılcımı kıçına gelene kadar beklemesin. Mesela herkes ilkyardım öğrenmeli.. Savaş anında insanlar neler yapmış bir dinlemeli,okumalı. Ülkenin kalkınması için herkes yardım etmeli. Tüketici olmaktan çok birşeyler üretmeliyiz. Üretemiyorum diyorsan gidip yabancı mallara yatırım yapmak yerine. Yerli mallarını tercih etmeli. En basiti markete gidiyorsun.Aldığın malların arkasına bak bakalım neresi üretmiş. Müsrüflüğü bırakmalı. Emperyalimze  lütfen yardım etmeyelim. Buna bende dahil kendimde birşeyler yapmaya çalışıyorum. Kahretsin o kadar alışmışız ki.. yediklerimize içtiklerimize sürdüğümüz parfüme kadar. Halbuki kendi malzemelerimizi kendimiz bile yapabiliyoruz. Kozmetik almak şart değil. Bununla ilgili çok kanal var. Hele de youtube kanallarda tüm gün anlatılan ürünler hep yabancı menşei. bizler izleyip onlara para kazandırırken hem youtuber para kazanıyor hem de silah üreten savaşları çıkaran dünyamızı yaşanmaz yer haline getirmeye çalışanlara para kazandırmış oluyoruz. Bu ülke anca kendi ürünlerini üretirse,kullanırsa kalkınır. Nasıl Türk lirasını kullanarak destek oluyorsak. Atatürk'ün ilkerini bir okuyun ya. Neyi niçin yapmış. Daha önceden paylaşmıştım uçak fabrikasını açarken söylediklerini tekrar bakın.

Lütfen duyarlı olun. Çocuklarını tüketici gibi yetiştirmeyin. Üretmesine izin vermemiş olursunuz...

Güzel günlerde buluşmak dileğiyle.. Allah'a emanet olun.Rabbim ülkemizi koru...

6 yorum:

  1. Millet uyutuluyor hele bilmem kaç saat süren evlilik.programları..Ayşe Mehmet'e yakınlık duymuş vs bunlar nedir kime nedir neden ilgilendirir sana ne diyesim var bangır bangır hemen hemen her ede bu programlar boş mu içiniz beyniniz saksı mi diyesim var ama etkili olmuyor böyle..bir çok şeyde hal veriyorum sana Türk Kürt meselesi değil bu artık..içimizdeki yılanların işidir hepsi..Allah yardımcımız olsun düşmanın dünya kadar kılığı var.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle katılıyorum. Hay ağzınıza sağlık. Her türlü saçmalıkla ilgili bilgimiz var ama nedense asıl önemli olan gündemden birhaber millet olduk.. ne kadar yazık.. kim kimi kandırmış kim kime ne takmış. Hepsi dedikodu halbuki dinen günah olanı namazını bile kaçırma pahasına bile olsa takip eden var..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yazi olmuş. Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Okuduğunuz değerli vaktinizi ayırdığınız için.. Sevgiler..

      Sil

#EVDEKAL

         Uzun zaman aradan sonra merhabalar.   Umarım hepiniz sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı iyi durumdadır.  Hepimizinde olduğu ...