9 Şubat 2016 Salı

TUANA GÜLSÜN DÜNYA GÜLSÜN..

Bugün Bir sancı hissettim gecenin kör karanlığında.
Allahım dedim yanılıyor muyum acaba dedim. Eşimi kaldırdım.Çabuk dedim hastaneyi ara. Bir telaşla kalktı hastaneyi aradı sancım olduğunu söyledi. Onlarda hemen hastaneye getirin dedi.
Rahmetli annem de bir telaşla kalktı. Apar topar genenin kör karanlığında taksiye bindik yolda gıgım çıkmaz halde in-cin oynayan ıssız İstanbul sokaklarında geçerek hastaneye vardık. Hastane kapısına vardığımızda bir işaret gibi sabah ezanı okunuyordu. Rabbim sen yardım et dedim.
Çıktık 5.kata muayene edecekleri yere beni aldılar .Eşimi dışarıda bıraktık. İlk kontrol yapıldı ve doğum başlamış dedi doktor. Allahımmm dedim ben ya ben (küçücük İlknur  )anne oluyordum. İnsanın hayatı gözünün önünden gerçekten geçiyor.Allahım ya ben ne ara bu kadar büyüdüm. Bu kadar büyüdüm de şimdi ebebeyn  mi olacaktım. Ya tamam insan hamileyken anneliği hissediyor içgüdüsel olarak ama doğum yaklaşınca karmakarışık duygulara giriyorsun. Neyse dedim şuanda kendini toparla ve sonuçlara hazırla kendini. Aklım başıma geldi ve dedim ki benim bebeğim ters ben sezeryan olmalıyım. Tamam dediler ameliyathaneyi hazırlatalım. Hayır dedim sabah oldu bekleyebildiğim kadar beklerim bana AYTEN hanımı bulun lütfen doğumumu o yaptırsın.
Doğum için gelen nöbetçi doktor bir gıcık oldu bana ama kusura bakmasın. Güvenmediğim bir doktorun neşterinin altına yatacak halim yok. Bekledim sancılar içinde. Hemen annemi aradım. Allahım ya kadın şaşırdı.Anne dedim doğum çantamı al gel gelirken dedim. ‘’ ayyyy o kadar temizliği yaptık perdeleri yıkamayı unuttuk ‘’ allahım kadın kafayı yedi dedim. Yaaa anne ben doğuruyorum sen perde düşünüyorsun al gel çantayı diyince kendine geldi.
Herkes geldi hastaneye eşim zaten yanımdaydı. Doktorum da geldi. Ayten hanım ya mükemmel bir doktor anne gibi şevkatli sabırlı hiç beni güvensiz hissettirmedi. Kontrole indik tekrar. Ssk raporu için. Bebeğim ters olmaya devam ediyordu ultrasonda görüntüsünü de verdi. Yukarı çıktık herkesle vedalaştım ve indik ameliyathaneye. Başımda 5 kişi Allahtan hepsi kadın. Beni buzz gibi masaya aldılar. Ve dedim allahım artık burada senden başka güvenecek kimsem yok.Herzaman ki gibi dualarımı ettim. Anestezi doktoruna sordum koluma iğneyi yaparken ne zaman uyurum. ‘’ anket yap say bakalım dedi ‘’ ben 1 – 2 – 3 küt her şey karardı.
Sonra arada uyandım tekrar anestezi yaptılar o kısımlar biraz karışık. Sonra eşimin heyecanlı sesini duydum.
-          Aşkım  rus görünümlü bembeyaz bir kızımız oldu.
-          Sağlığı yerinde mi?
-          Evet aşkım
-          Eli ayağı düzgün mü?
-          Evet aşkım..
Gerisi gene karanlık. Evet aylarca karnımda taşıdığım onun için evin şeklini şemalini değiştirdiğimiz elbiseler kıyafetler zıbınlar aldığımız heyecanla beklediğimiz karnımda oynadığında allahım bir yaratık var içimde diye tuhaf olduğum acaba kime benzeyecek diye meraklar içinde kaldığım kızım sonunda doğmuştu.  Allahım herkese bu mutluluğu versin.
Ve yıllar geçti bugün tam 9 yaşını doldurdu ve 10 undan gün aldı. Zaman o kadar hızlı akıyor ki geriye doğru bakınca. Öne doğru bakınca geçmese gibi gelse de. İlk dişi çıkarması,ilk emeklemesi,ilk baba deyişi  konuşmaya çalışırken agu açu derken bizim gözlerimizin mutluluktan doluşu. Her yaptığı harekette her gülüşünde insanın hayatında muhteşem bir şey izliyormuş gibi hayranlıkla insanın izlemesi. Kendinizden çıkan bu mucize varlığa aşık olmak. İşte sanırım tam tarifi bu. Ben kızıma aşığım. Ve hepte kızım olsun derdim.Rabbim  güzel allahım iyi ki kız oldu.Gerçekten erkek çocuğu çok sevmem. Kızları daha çok severdim hep. Allahım Benim arkadaşım o ya. Nazarlardan saklasın çok güzel bir kız olacak. Allahım güzel yazılar yazsın,iyi insanlarla karşılaştırsın.Vatana millete hayırlı bir birey olsun. Herkesin çocuğunu korusun rabbim. Ve en çok ta vijdanlı olsun. Ki şuana kadar çok vijdanlı bir çocuk,çoook duygusal aynı annesi en ufacık şeyde ağlar hiç beklemediğiniz filmi anlar ve ağlar.Allahım hemende ne anladın filmide ağladın. O ince detayları nasıl gördün. Şaşar kalırsın. Sonra bir espriler bacak kadar boyunla bu esprileri nerden buluyorsun. Arada lanlı lunlu konuşuyor ama bizde konuşuyoruz. O kadar tatlı söylüyor ki insanın kızası gelmiyor gülüyorsun.

Evet yazımın sonuna gelirken Bugün benim dünya güzelimin doğum günü. Allah insana evladı niye vermiş.Hayatta tutunmamız için bir sebep vermiş.Uğraşmamız için bir meşgale.Yoksa bu hayat sıkıcı olurdu. Allah olmayanlara versin diye dua ederim her seferinde. Hepimizin evladını korusun rabbim.

Tuanammm sen gül dünya gülsün. Biliyorum okuyacaksın. Babanda okuyacak. İyi ki varsınız. İyi ki yanımdasınız. İkinizde benim aşkımsınız…Sizi çoook ama çoook seviyorum..


Okuduğunuz için teşekkürler..Sevgiler…



4 yorum:

  1. Kızınız şanslı bir kız bence:)
    Hep mutlu olmasını ve saglıkla sıhhatle sizin beraber uzun ömürler yaşamasını dilerim:)
    Doğum günü kutlu olsun:) Tuana'nın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaaa gerçekten çok duygulandım. Çoook teşekkür ederim hem vakit ayırıp okuduğunuz hem de güzel cümleleriniz için. Blog yazmanın nesini sevdin desen işte bu birbirimizi tanımadığımız birçok insanlarla bir sürü duyguyu düşünceyi paylaşmak ne olursa olsun. Hayat paylaştıkça çok güzel.. Sevgiler...

      Sil
    2. Teşekkürler:) Bende blogun bu yönünü seviyorum:)
      Mutlu ettigim için bende mutlu oldum:)

      Sil

#EVDEKAL

         Uzun zaman aradan sonra merhabalar.   Umarım hepiniz sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı iyi durumdadır.  Hepimizinde olduğu ...