28 Aralık 2015 Pazartesi

Yeni yıl yepyeni yıl bizleri beklerken...

Slmsssssssssssssss herkese



                       Evet Haftaya çok enerjik başladım. Umarım sizde öyle başlamışsınızdır. Paylaştığım müzikle havaya girelim istedim. İçim o kadar kıpır kıpır ki anlatmam. Yeni yıla gireceğimiz şu son günlerde Sade diye bir kitaba başladım.  Kitap kısaca hayatımızdaki fazlalıklardan kurtulmayı amaçlıyor. 


               Bende zaten bir atma huyu vardır. Kesinlikle çok sevdiğim değer verdiğim kitaplar harici okuduğum kitapları evde tutmam.Dergileri alırım okurum sonra bana yarayacak sayfalarını keser bir tane dosyam vardır orada muhafaza ederim. Giymediğim kıyafetleri ihtiyacı olanlara dağıtırım. okuduğum kitaplarımı sevdiğim arkadaşlarıma hediye ederim. Hatta taaa Mardin'deki ilkokul arkadaşıma bile kargo etmişliğim vardır. Ya bana zaten hediye almak kadar kolay bişey yok. Kitap alın yeter..:)


              Dediğim gibi bir kaç gündür sadeleşme derdindeyim.   


             Bu yıl içinde önemli bir sürü gelişme yaşadım. Bu sene ilk defa bazı şeyleri istikrarlı olmayı öğrendiğim sene ilan ettim. Öncedende anlattığım üzere alıp kullanmadan bir çok şeyi dağıttığım doğrudur. Ama bu sene gerçekten başarılıyım kendimi takdir ettim. Umarım bu istikrarda giderim. Bu sene hayatıma yeni meyveler girdi ananas ve avokado gibi. Çok seviyorum ikisinide ve gerçekten çok faydalılar. Su ile aram yoktu ve kendisiyle bu aralar yavaştanda olsa büyük bir hızla giden bir aşk yaşar hale geldik. Eskiden masamda durur o bana bakar ben ona öyle durup süzülür bakışırdık. Şimdilerde bardak bardak hemde büyük bardak bardak içiyorum. Ve not alıyorum. kremlerim peeling jellerim hepsi ile haftalık sırasıyla buluşuyoruz. Ve gerçekten favori ürünlerim bile belirdi diyebilirim. Bu sene daha fazla kitap okudum hatta okumakla kalmayıp koca bir liste yaptım arkadaşlarım şaşırıyor okuduklarını yazıyormusun diye. Evet yazıyorum adlarını sonra unutuyorum görünce hatırlıyorum. Hafızam bazı gereksiz olarak nitelendirdiği şeyleri siliyor. Görünce hatırlıyorum. Bu arada son 2 ayda 5 kilo vermişim. Kaldı 48 e 6 kilo yaza kadar yani hazirana kadar zaten allah nasip ederse veririm. Yeni yılda yeni bir yardımcım daha olacak. Biliyorsunuz ki yürüyüşüm var haftanın 5 günü 1 saat fakat artık bu bağışıklık kazandı bende ek olarak pilatese başlayacağım. Bütün materyaller beni kullan diye sırasını bekliyor bile evde :) 

            Nescafe alışkanlığım vardı Şekeri fazla kullanırdım. Fakat bu sene nescafeyi azattım yerine günde 2 adet türk kahvesini yerleştirdim. Çay yine içiyorum fakat şekeri azalttığım için sıkıntı yok. Aaaa bu arada önemli dip not kış aylarında Şalgam için eğer tansiyon hastası değilseniz yada tuzlu yiyip içebiliyorsanız çok faydalı neden derseniz böbrekten tutunda karaciğere kemiklerden tutunda dişlere kadar bir sürü hastalığa faydası ayrıca kışın bağışıklığı güçlendirdiği için hastalanmayıda önleyici konumda deneyin en azından günde bir bardak sadece.. 

        Sabun yapımını öğrendim. Arada arkadaşlarıma yapıyorum. Evlere giderken mis kokulu sabunlarımdan hediye götürüyorum. Öyle satış yapayım derdin de değilim henüz. Tekrar okula yazıldım. 3. yıldan devam ediyorum. Umarım biter :))) 


       İş konusunda bakalım güzel gelişmeler var. Ofise yeni yıla bomba gibi hazırlıyoruz. Buradaki eskileride temizledik. Hep attık. Badana boya ohh mis. Olacak. Bu sene daha güzel hedeflerimiz var. 


      Bu sene yeni yılda daha çok kitap okumak, bol sporlu, bol gezmeli  ve yeni dil öğrenmek istiyorum mesela italyanca yada fransızca olabilir. Hatta kızımıda örgütledim beraber çalışacağız. Ne kadar küçük başlarsa o kadar çok iyi öğrenir boş beyin alır şimdi ne versen canavar gibi maaşalllahh benim kuzuma.Bloğumu geliştireceğim. Ben gerçekten çok sevdim bu işi. Şimdilik küçük çaplı takipçilerim olsada olsun acelem yok. Yazmak beni rahatlatıyor. Hedeflerime bakalım ne kadar ulaşabileceğim bu sene.. 


        Arkadaşlar sizlerinde yeni yıldan beklentileriniz nelerdir merak ediyorum lütfen yazın bana.. Ayrıca hayal kurunca kendiniz için bişeyler yapmayı ve en önemlisi istikrarla gerçekleştirince tadından doyum  olmuyor. Hadi sizde bütün bir yılınızı planlayın. Güzel dileklerle girelim yeni yılımıza. 



      Yazımı burda sonlandırırken Hepinize nice güzel tüm dileklerinizin hayırlısıyla gerçekleştiği gönlünüze göre geçirdiğiniz sağlıkla,mutlu huzurlu bir yıl olmasını temenni ederim. İnşallah bu sene Ülkemiz için Güzel gelişmelerin olduğu kimsenin ölmediği askerlerimizin sadece vatanı nöbet olarak beklediği herkesin orta yolda buluştuğu , Savaş yüzünden kimsenin toprağını terk etmediği, Çocukların kadınların dövülmediği,Şiddetin,Tacizin,Tecavüzün olmadığı kısacası artık huzurlu mutlu güzel gelişmelerin olduğu ihracatın bol yapıldığı kendi üretimlerimizin olduğu gelişmiş bir Türkiye dilerim. Herkese nice seneler... 


Hoşça kalın..Takipte kalın...
        
           

2 yorum:

  1. Bende blogumda paylastim yeni yildan beklentilerimi we boyle bir tag olustu, bakabilirsiniz
    http://seydanurdd.blogspot.com.tr/2015/12/2016-beklentilerim.html

    YanıtlaSil
  2. Saol cnm baktım biraz. Yarın detaylı incelicem. 😘😘

    YanıtlaSil

#EVDEKAL

         Uzun zaman aradan sonra merhabalar.   Umarım hepiniz sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı iyi durumdadır.  Hepimizinde olduğu ...