7 Kasım 2016 Pazartesi

HAYAT NE GARİP...

Güzel bir sabah ve güzel bir hafta dileyerek başlamak istiyorum.

Her ne kadar dilesek de bu aralar her gün kötü bir güne uyanıyoruz. Ama umut edilmeli,umut tükenmemeli değil mi? Yine güzel sabahların geleceği,yine çocukların huzur içinde koşup oynayacağı,umutla geleceği düşüneceğimiz zamanlar elbette gelecek.
Dün akşam tuana'yla ders çalışırken kafamızdan helikopterin geçtiğinin sesi geldi. Sanırım Okmeydanı karıştı gene dedik. Malum ülkede durumlar karışık. Ve döndüm dedim ki ‘’ düşünsene tuana hayat ne garip seninle şurada ders çalışırken aynı anda başka başka yerlerde neler oluyor. Kimisi doğuyor,kimisi ölüyor,kimisi partilerde  eğleniyor,kimisi dayak yiyor,kimisi hırsızlık yapıyor,kimisi aşık olduğundan mesaj bekliyor,kimisi dedikodu yapıyor ve daha bir çok şey. Ve hepsi aynı anda yaşanıyor hepsini takip etmek ne kadar zor. Rabbim dedim ne kadar büyüksün. Bunu düşününce endişenin yersiz olduğunu daha iyi anladım. Rabbim ne eylerse güzel eyler. Her şeyin vaktini saatini ,nasıl olması gerektiğini en iyi o bilir. Bunca acı yaşanıyorken vardır bir bilinen.
Hayatı bir şekilde akışında yaşayıp gidiyoruz. Ama bazen neyi neden yaptığımızı hiç mi hiç düşünmeden. Bir anda canımız o yoldan gitmek istiyor ve bir bakıyorsun bir trafik kazasından kurtuluyorsun. Bazen bir kişiyle canın konuşmak istemiyor yakın olmak istemiyor sonra bir zaman sonra o kişinin zararlı olduğunu anlıyorsun. Hayatınızdan birileri çıkıp gidiyor o anda ağlıyorsunuz sızlanıyorsunuz aradan yıllar geçiyor o kişiyle ilgili kötü olan bir çok şey öğreniyorsunuz o zaman yerden yere atıyordunuz ya işte taaa yıllar sonra anlıyorsunuz ki ne kadar doğru bir karar almışsınız. Ama işte bu kararları sizce biz kendi irademizle mi veriyoruz ? işte ben burada biraz takılıp kalıyorum. Ben biraz kaderle çok kafa yoran bir kişi olarak. Geçirdiğim olaylar karşısında hep ipuçlarını birleştirdiğimde çoğunlukla irademin dışında gerçekleştiğini fark ettim. Hatta dediğim gibi yaptığım hiç bir şeyin boşuna olduğunu ,tesadüf olduğuna inanmıyorum. Mutlaka yaşamam öğrenmem gereken bir şey var olduğu için yaşıyorum. Bana göre hepimizin bu dünyaya gelme amacı var. Yoksa neden seçilip gelelim ki. Önemli olan niçin geldiğimizi bulmak. Tek bildiğim emin olduğum bir gerçek var eğer insan olarak iyi olmayı seçersek ne olursa olsun karşınıza rabbim hep iyileri çıkarıyor.Yara bile alacaksanız en hafifini alıyorsunuz. Eğer kötü bir olay yaşıyorsanız mutlaka kime ne yaptım yada ne hata işledim demek lazım. Demiyorsanız kötülükle iç içe geçmeye devam ederseniz. Ve hayatınızda karşılaştığınız insanlar size kötülük etmeye devam eder. Sonra da demeyin ben çok iyiyim niye benim başıma bunlar geliyor diye. Vardır rabbimin bir bildiği.
Sonuç olarak yaşadığımız her şeyden ders çıkarmak ve iyi bir insan olmaktan ne olursa olsun vazgeçmemek lazım. Bu kötü günlerimizde dahi inancımızı yitirmemiz ve sabırla beklememiz lazım. Rabbim her zaman doğrudan ve iyiden yanadır. Ne olursa olsun kazanan  taraf kötü olmaz bunu er yada geç mutlaka görürüz.

Daha iyi günlerde buluşmak dileğiyle..


Takipte kalın,hoşça kalın…

2 yorum:

  1. Kötünün kazandığı nerede görülmüş, bunu bir de öteki tarafı var ;)

    YanıtlaSil

#EVDEKAL

         Uzun zaman aradan sonra merhabalar.   Umarım hepiniz sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı iyi durumdadır.  Hepimizinde olduğu ...