6 Haziran 2016 Pazartesi

HAYIRLI RAMAZANLAR

11 Ayın Sultanı Ey Güzel Ramazan Hoş geldin..

Razaman ayı benim için yenilenme,arınma,detoks gibidir. Bana göre sadece aç kalıp yapılan bir ibadet değil. 30 gün verilmiş bir süre içerisinde açları anlama,Allaha ibadet etmeye alışma,ağzını kötü sözlerden sakınma,hoşgörünün,affedişin anlamını yaşama,dedikodudan,kınamadan sıyrılmanın bir fırsatı bence..

Yine bu güzel vakti en güzel şekilde değerlendirir ve bu dediğim şeylerden kurtularak hayatımıza yeni bir sayfa açarak devam ederiz. Umarım Allah günahlarımızı affeder. Ki şüphem hiç yok. Rabbime güvenim tam.

Bilmiyorum size de oluyor mu? Hani derler ya eski ramazanlar nerdeee diye. Aslına bakarsanız her ramazan da bir değişiklik oluyor. Hayatımızın bir koca yılını geride bırakmış oluyor. Özellikle çocukluğumuzda geçirdiğimiz ramazanlar daha farklıydı çünkü biz çocuktuk. Bizim için oruç tutmak sanki eğlenceli,değişik bir şeymiş gibi heyecanlı gelirdi. Şimdi aynısını benim kızımda yaşıyor bunu çocuklarınızın gözüne bakınca anlarsınız. Allahım o davulcuyu duyunca heyecanı, hemen koşup camın kenarında belirişi aklıma çocukluğum geliyor. Demek ki eski ramazanlar dedikleri bu heyecanlar olsa gerek. Ama maalesef eskisi gibi iftar sofraları kalmadı. İnsanlar artık ekonomik olarak o kadar misafir ağırlayamayacağını düşündüğü için iftara çok nadir insanları sevdiği annesini babasını çağırıyor. Yine de iftardaki o sevinçli,heyecanla beklenen topun atılması ezan vaktini çocuklarımıza aktarmalıyız.

Uzun gibi görünse de aslında bitince anammm ne çabuk bitti diyeceğimiz önümüzde 30 günümüz var. Sizden ricam hadi küslükleri bir kenara bırakalım,kimsenin kalbini kırmayalım,kötü alışkanlıklarımız varsa kurtulmaya çalışalım, kendimiz için ne yaparsak güzel olan o da ramazandan sonra bizimle beraber alışkanlık olarak 21 günde yeni bir nöron oluşturarak beynimizde yerini alacak. Umarım gönlümüzce geçirebileceğimiz, tüm sevdiklerimizle beraber orucumuzu tutabileceğimiz,Yardımlaşmanın hazzını duyabileceğimiz,aç olan insanları anlayıp halimize şükür edebileceğimiz, soframızda bir su, bir kuru ekmekte olsa bunların bile kıymetini anlayıp şükürlerle dolu,ibadetlerle süslü, gönül almalarla,rabbime daha yakın olabildiğimiz,bizden sonraki nesillere örnek olabildiğimiz bir Ramazan yaşabilmemiz dileğiyle.

HAYIRLI RAMAZANLAR….




2 yorum:

#EVDEKAL

         Uzun zaman aradan sonra merhabalar.   Umarım hepiniz sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı iyi durumdadır.  Hepimizinde olduğu ...