17 Mart 2016 Perşembe

YARIN GÜZEL BİR ŞEY OLSUN ARTIK.

Güzel günler olsun artık..

Diliyorum.Artık son bulsun bu acılar diyorum. Her gün dua ediyorum. Yaşayıp başımıza ne gelecekse göreceğiz. 

Kaç gündür içimden hiçbir şey yazmak gelmedi. Eskiden radyoda müzik dinlerdim şimde sadece haber radyosu dinliyorum. Sağdan soldan zaten bir sürü aslı astarı olamayan sanki biryerlerden istihbarat almışlar gibi haberler türüyor. Aman şurda dolaşmayın aman bunu yapmayın. 

Ne fark ettim biliyor musunuz? Yapılması gereken algı da bu zaten. KORKU. Hani bir laf var.Korkunun ecele faydası yok diye. Tabii ki dikkat edelim. Tabii ki gözümüzü açık tutalım. Ama korkarak değil. Eve geldiğim zaman şükür ediyorum. Çıkarken bir daha dönebilir miyim ? diye sorguluyorum. İçimizde tabii ki bir daha bir daha ve arkasından sorular geliyor. Ben inanın kendi canımı düşündüğümden değil. Fakat küçücük kızımı düşündüğüm için endişe duyuyorum. 

Ama işte ne kadar canlar gitti. Ateş düştüğü yeri yakar derler ya. Dışarıdaki insanlar hayatlarına bir şekilde devam ederler de. Ya o analar,babalar. Düşüncesi bile tüylerimi diken diken ediyor. Allah kimseye evlat acısı göstermesin. Ölüm acısı yaşamamış insan henüz hayattan tam olarak tokat yememiş sayarım ben. sosyal medya hesaplarında bakıyorum da  Ya insanlar ne kadar vurdum duymaz. Ne zaman akıllanacaklar. Türkiye kan ağlıyor.Buna yalandan da olsa Dünya bile seyirci kalmaz acıyı yası paylaşırken bu arkadaşlar acaba  dünya dışı bir yerden mi ? Hiç bir konuda insanları kınamak istemiyorum ama bu yapılanlara da anlam veremiyorum. Boy boy resim çekilip pazartesi sabahı ne güzel bir gün diyerek bol gülücüklü resimler koyanlar mı dersin. Hayırdır arkadaş bombayı senin yandaşların mı koydu. Ya da sen bu ülkeye düşman mısın. Daha neler neler ya. Anlatıp da  hepten sinirlenmek istemiyorum. Bir laf vardır. ( Mahalle yanarken Orospu saçını tararmış ) diye onu paylaştım anlayana. Gerçi azgınlıktan anlayan da yok. Ya da işlerine gelmiyor hepten pişkinliğe vuruyorlar.  

Ölüm olduğu zaman birileri anlatsın şunlara. O evlerde yas tutulur. Komşu evlerde de yasa saygı duyulur. Müzik açılmaz,televizyon seyredilmez. Kaç defa anlatmak gerek bilmiyorum ama bu bir tane evde yaşanan acı değil. Ülkemizde yaşanan bir acı. Duyarsız olma. Bugün onlara olan yarın bize de olabilir. Ama sizler nerdennnn bileceksiniz. Bir duyguyu yaşamadan bilmeniz zor. Zaten ölüye saygınızın olmadığı da yaptığınız hareketlerden belli. Bazılar namaz kıldığından felan bahsediyor. Ya arkadaş Allah ile arandaki orada kalır.Reklam yapmana gerek yok. Ayrıca hayatınızla ilgi gerçek görselleri koyun. Uyduruk imitasyonları değil. Bu da dip not olsun. 

Özet olarak hep beraber dua edeceğiz. Gerekirse taşın altına elimizi koyacağız. Rabbim doğrularla beraberdir. Biz doğru olamaya devam edeceğiz. Yaralarımızı beraber saracağız. Ama KORKU duyarak değil. Sana dokunmayan yılan bin yaşasınla değil. O yılan yarın bir gün gelir seni de sokar. Aklımızdan çıkarmayarak. Bu konuda devletin tüm mercilerine büyük görevler düşüyor. Herkes payına düşeni yaparsa inanın tez zamanda kurtuluruz. Eğer istersek. Türk kanında korkmak yok. 

Zaten korkunun en büyük düşmanı UMUT'tur. Umut edeceğiz.Kendimize inanacağız. En çokta ALLAH'A olan inancımızı hiç kaybetmeyeceğiz. 

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ  İNŞALLAH.... 

2 yorum:

  1. Ne güzel yazmışsınız. Umut etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hissettiklerim ve düşüncelerimin eseri.Ama gerçekten umut etmek herşeye ilaç bence...

      Sil

#EVDEKAL

         Uzun zaman aradan sonra merhabalar.   Umarım hepiniz sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı iyi durumdadır.  Hepimizinde olduğu ...