11 Mart 2016 Cuma

SIKINTILAR PAYLAŞILMADIKÇA- MUTLULUKLAR PAYLAŞILDIKÇA

Herkese kocamannn bir merhabaaa

Bugün değişik bir konuya değinmek istiyorum. Yakın arkadaşlarınız yada sizi tanıyan akıl almak için paylaştığınız insanların hayatları sizin sıkıntılarınıza benzer problemler yaşıyorlar mı?Hayır ise farklı bir yanıt. Ama eğer evet ise o zaman yazıyı okumaya devam edin. Bakın bakalım sevdiklerinizin kaderini paylaştıklarınızla nasıl değiştiriyorsunuz…Hiç düşündünüz mü neden benimkiyle hemen hemen aynı sıkıntılar..

Hayır dediyseniz cevabım şu büyük olasılıkla ya arkadaşınız yada her kimse sizi kaile almamış büyük olasılıkla dinleyip geçmiştir. Unutmuştur takılmamış yada sizin sıkıntınızı başkalarına anlatıp yorumlamamıştır.

Şimdi işin özü şu ; Şimdi gittiniz ve bir arkadaşınıza sevgilinizin,eşinizin,arkadaşınızın yada sıkıntı neyse onu anlattınız. Büyük olasılıkla arkadaşınız anlattığınızda sizi can kulağıyla dinledi,yorumladı sizinle üzüldü hatta sizi teselli etmek için uğraştı. Buraya kadar okey. Fakat sonrasında sizin aktardığınız sıkıntı eğer sizde kalmayıp ta başka muhabbette aaa filanca ne yapıyor dendiğinde eğer ki anlattığınız kişi
--Aman sorma valla onunda başında bunlar bunlar var. Aslında takma diyorum ama işte o da takıyor. Beni dinlese başına bunlar gelmez..
Dedi ya işteee hanesine yaşaması gereken ders alması gereken olayın başlıkları atıldı demektir..
Yani anlayacağınız kınama olmasa bile sevdiğiniz bir kişiyle paylaştığınız arkadaşınız dostunuz sevdiğiniz başkalarıyla konuşurken sizi üzmemek için ya da hatta size bile yorum yaparken kendi ipini çekebilir. Bazı sıkıntılarımızı kendi içimizde çözsek ve hatta direkt olarak Allah’a havale edip işimizi olmuş bilsek yeterli. Kimseyi de kendi sıkıntılarımızdan dolayı yorum yapmaya bulaştırmamış olur. Hem de neden aynı şeyleri yaşıyoruz ne kadar bahtsızmışız şarkısını çalmayızJ)))

Diyeceksiniz ki batıl inanç bu. Hiç de değil. Etrafınızı söylediklerinizi çok dikkatli analiz edin. Ne demek istediğimi o zaman daha iyi anlayacaksınız.




2 yorum:

  1. Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz ve haklısınız gerçektende öyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Ben etrafımda aynı tarz şeyler görünce gözlemlemeye başladım. Ve sanırım doğru ne yazık ki.

      Sil

#EVDEKAL

         Uzun zaman aradan sonra merhabalar.   Umarım hepiniz sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı iyi durumdadır.  Hepimizinde olduğu ...