18 Mart 2016 Cuma

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

BASTIĞIN YERLERE TOPRAK DİYEREK GEÇME ! TANI

DÜŞÜN ALTINDA BİNLERCE KEFENSİZ YATANI...


            Bugün Cuma bugünün anlamı büyük. 101 yıl önce toprakları uğruna geri dönmeyi bile bile ölüme giden şehitlerimizi anma yıldönümümüz.

Peki bugünün anlamı nedir.


18 Mart Ne Oldu Ülkemizde her yıl 18 Mart günü büyük bir anma ve zafer günü olarak kutlanmaktadır.18 Mart günü tarihte Çanakkale Zaferinin yaşanması ve aynı zamanda şehitleri anma günü olarak anılan, hatırlanan bir gün olmaktadır. Çanakkale savaşının başlangıç günü olan 18 Mart 1915 tarihimizde bu savaştan düşman askerlerini topraklarımızdan uzaklaştımamız ve zaferimiz ile sonuçlanması ile bu önemli gün anılmaktadır.Aynı zamanda binlerce askerin şehit düşmüş olduğu bugünde şehitleri anma günü olarakta kutlamaktayız.18 Mart Çanakkale Zaferinin kutlandığı bir gün olup savaş Osmanlı İmparatorluğu ve İtilaf Devletleri arasında geçmiştir.Savaş 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadasında yaşanmıştır. 

Kaynak Linki : http://www.bilgiuzmani.com/konu/18-mart-neden-kutlanir.1632/

Alıntıdır.

Şu yaşadığımız  kötü günlerin hatta ve hatta bu son 13 Mart'ta yaşadığımız ANKARA patlamasının da daha enkazı kalkmadan bugüne denk gelmemiz bence Rabbimin bir işareti diye düşünüyorum. Bizi TÜRK yapan bu zaten. Korkusuz,Cesaretli ve Vatanı için ölüme seve seve oyanaya zıplaya gidecek kadar bağlı.

15'lilerde öyle oynaya zıplaya gitmişlerdi. Çocuk şehitlerimiz. Daha analarının kuzularıyken cephelere gidip vatanı için düşmanla yüzyüze gelmeyi oyun zannederek. Ölmeyi gül bahçesinden gül toplamaya benzeterek gittiler. Bayrağımızın al rengini vermeye gittiler. Bu kötü günlerde insanların geçmişten,tarihimizden kendilerine pay çıkartıp geleceğimize sahip çıkmamız gerekli bence. Bu vatan kaç sene süren savaşların neticesinde bize emanet bırakıldı. O halde emanete hıyanet olmaz.


Vatanımıza sahip çıkıcaz. Gerekirse nene hatun gibi olacağız. Gerekirse 15 liler gibi olacağız ama uğrunda ölsek de bu vatanın en azından onurumuzla,gururumuzla öleceğiz. Öyle korkarak değil. Zaten kaçmaya kalkanlarda malum belli parası çok olan. Yada kıçı korkan.

Sahip çıkalım. Bize bırakınlan ve tüm dünyanın gözü kaldığı bu cennet vatanı yedirmeyiz.

Atalarımız nur içinde yatın. Uğrunda kan döktüğünüz bu vatanı kanımızın son damlasına kadar koruyacağımıza her sabah and içtik.

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE...

1 yorum:

  1. Bir hilal uğruna ya rab ne güneşler batıyor...mehmet akif olayı bi misrayla özetlemiş

    YanıtlaSil

#EVDEKAL

         Uzun zaman aradan sonra merhabalar.   Umarım hepiniz sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı iyi durumdadır.  Hepimizinde olduğu ...