2 Mart 2016 Çarşamba

ASKER YARİMM..

İyi akşamlar sevgili arkadaşlar..

Hiç içinizde asker yolu bekleyen var mı? Bu yazım asker yolu bekleyenlere..

Yılllar yılllar evveldi. Sevgili eşimle daha evlenmemiştik. Flört dönemimizdi. Gerçi eşimle evlenmeyi çok istiyorduk ama tek engelimiz eşimin 18 ay olan askerliğiydi. Çok zor bir dönemlerime denk gelmişti.

Biz sevdiceğimle hiç ayrı kalmamıştık. Ve bu 18 aylık süreç çok uzundu.. Neyse ki geride kaldı. Bir arkadaşımız vardı tubişimm o da asker yolu beklemişti yani bana göre kıdemliydi :)) hemen bir 550 gün çizelgesi yaptık. Aşkımın gitmesine yakın ortalama tam 2 ay vardı. Abim vefat etti. Bundan tam 2 ay sonrası da aşkım gitti. Gideceği gün geldi çattı. Allahım nasıl stresim içim sökülüyor sanki ne yapcaz, ne etcez ,nasıl dayanıcaz diye kara kara düşünürken akşam oldu. Arkadaşları ailesi tüm sevdikleri herkes toplandık. Allahım ev doldu taştı komşular vs. Amasya'da yapacağı için askerliğini babasının da memleketi olunca oğluyla beraber gitti.Artık arabalara binip otogara gitme vakti gelmişti.Arabada elimi tuttu herşey senin için aşkım dedi.Bana devamlı yaz Sakın mektupsuz bırakma dedi. Birbirimize sözler verdik. Neyse geldik otogara sadece bizimki değil ki bir sürü asker yolcu ediliyor. Davullar zurnalar. Şimdiki gibi değil.Şimdiler de insanlar çocuklarını askere yollamaya korkuyor üzülüyor bırak gururlanmayı. Artık otobüs saati geldi herkesle vedalaştı. Arkadaşlarım sakın ağlama seni öyle hatırlar sık dişini sakın öyle görmesin. Gidince ağlarsın. Otobüse bindi.. Allahım el salladı elindeki yüzüğümüzü öptü ve öyle kalarak otobüs hareket edip gözden kayboldu yani o ara ben baygınlık geçirdim.

Ablam yani onun ablası rahmetli İlknur ne yapcaz onsuz ne yapcaz diye sarıldı.Ahh be ablam ne yapacağız işte mecbur bekleyeceğiz. Ağla ağla gözüm şişti. Evlere dağıldı. Gece olmasına rağmen başladım duygularımı özenerek aldığım süslü kağıtlara ve zarflara aktarmaya. Ben onunla kavga ettiğimde de kendimi anlatmak için yazardım. Yazmayı o zamanlarda severdim. Günlüklerim vardı ama bir gün yazdıklarımın başkasının okumasından rahatsız olduğum için tutmamaya karar verdim. Moralim bozuk olduğundan kavga ettiğimizde yada güzel birşeylerde olsa yazardım. Ben kendimi anca böyle ifade ederdim. Konuşurken de rahat ifade ederim fakat iş duygulara gelince ve özellikle sinirliysem yazarım.

Her gün yazdım. Hiç usanmadan yılmadan hergünümü anlattım. Fazla yaşadığım aktivitem olmasa da iş ve ev arası mekiklerimi yazdım. Askere gidişinden 3 gün sonra sesini duyabildim. O kadar mutlu oldum ki. Cep telefonumda 0.358 i görünce heyecandan deli oluyordum. Tam tamına 70 gün görüşmedik.Acemi birliği bitti geri dönmesi lazım geleceği günün bir gün öncesi gelerek sürpriz yaptı. Allahım akşam ablası ve eniştesiyle gelmişler ben duştayken anladım aslında ama acaba mı ?diyorum. Neyse duştan çıktım yine böyle bir şubat felandı. Neyse geçtim içeri giyiniyorum ama gel de kalbime sor heyecandan öleceğim ya içerde biliyorum elim ayağıma dolandı. Bir cesaret gittim kapıyı açtım allahım allahım direkt o bakışlarına gözlerine aşık oldum adam karşıma gözlerimiz 70 gün sonrası yeniden buluştu.

Bazen ayrılıklar tatlı oluyor. Allah ayrılık acısı yaşatmasın. Ayrıca usta birliğine Aydın'a düştü. Amcası da Aydın'da oturuyor. Aşkımı görmeye bir haftasonu da yanına gitmiştim. Ya görmek bişey değilde tabii ki mutluluktan uçuyorsun ama maalesef ayrılması kötü oluyor. Otobüse bindim ama kalbim onda bedenim otobüste.Garibim git diyorum otobüsün camından. Bekliyor. Askeriyeye de teslim olması lazım. Dönüp dönüp baktı. Zaten ağladık.Sıkı sıkı sarılıyoruz.Bırakmakta istemiyoruz. Ben tam 18 ay bekledim.Döndüğünde de sürpriz yapmıştı. Bir de gelirken asker künyesi yaptırmış Üzerinde Her Şey Senin İçin yazıyor. 18 ay bekledik.öncesi ve sonrası dahil toplamda 6 sene. Allah bir daha ayrılık göstermesin.
 

Ama iyiki de beklemişim. Şimdi hala mektuplarımızı saklıyoruz. Bir gün çocuklarımıza okuturuz diye hatıra diye sakladık. Ama birsürü aşk dolu özlem dolu hasret dolu mektuplar.

İşte böyle ben yârime kavuştum. Eğer asker yâri olan varsa. Öncelikle Allah kavuştursun. Ve allah dayanma gücü versin. Tüm askerlerimizi ve vatanımızı koruyan emniyet mensuplarımızı allah korusun. Çok zor bir şey.

AŞKIMMM SENİ ÇOK SEVİYORUMMM. ALLAHIM SEVENLERİ SEVDİKLERİNE BAĞIŞLASIN.

Değer verip,vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler..

Takipte kalın.Hoşça kalın..




2 yorum:

  1. Çok güzel anılar Allah bir daha ayırmasın :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm Amin bir tanem. Allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın..Teşekkürler..

      Sil

#EVDEKAL

         Uzun zaman aradan sonra merhabalar.   Umarım hepiniz sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı iyi durumdadır.  Hepimizinde olduğu ...