22 Ocak 2016 Cuma

Türk televizyonlarında sıradan bir gün....

İyi akşamlar  herkese

Allahım internetten bir video görünce yazasım geldi artık..
Bilmiyorum sizide rahatsız ediyormu.

Bütün gün işte zaten çalışıyoruz fazla görmüyoruz Allahtan ara sadece internette paylaşımlarda sırf dalga geçmek gülmek için vine olarak paylaşılan gündüz kuşağında olanlar.


Eskiden bu kadar abuk subuk program yapılmazdı. Evlerimizde seçiciydik. Kusura bakmasın kimse ama izlenilen programlarda hiçbir öğretici geliştirici MAAALESEFFF  hiçbir şey yok. Diziler desen hepsi kimin eli kimin cebinde birtanesi tutulsa hepsi aynı telden müzik yapıyor.

İsmi lazım değil bir kanalda gelinler diye bir program var bildiğiniz insanlar hasetlikten kıskançlıktan birbirlerini boğacak.Aynı tür programlar hat safhada zaten.Evlendirme programları ne kadar ön planda ve benim anlamadığım sırf evlenmek için çok erken yaşta kariyerini eline almış insanların koca bulamaması yada evlenecek kız bulamaması.. Bazılarıda yaşlanmış artık fakat bir şartlar öne sürüyor ki zaten evlenmesi imkansız hale geliyor. Kimisi kendini bir halt sanıp onu beğenmiyor bunu beğenmiyor. Ya eskiden insanlar utanırdı koca arıyor karı arıyor dedirtmekten korkar bu işleri gizliden yapardı şimdi ise çıkıp program program geziyorlar. bence kısacası rezil oluyorlar. Bazıları insanların canlı yayında onurunu gururunu incitiyor. Kimse kimseye hakaret etme hakkı yok.Görgülü bir insan olsa zaten kimseyi incitici bir harekette üslupta konuşmaz.

Diziler hep bir entrika entrika gidiyor bu seneki diziler bildiğin dram üzerine dram. bir kaç tane beğendiğim var onun haricinde zaten vaktim yok.olsada bu dizilere harcamam. Eskiden türk filmlerinde birlik vardı beraberlik vardı.Bir ders verme vardı. öğüt vardı. Aile olmayı birbirimizi fakirliğimizle bile incitmemeyi hor görmemeyi aşılardı. Ne olursa olsun sevmeyi öğretirdik. Ama şimdi devamlı hasetlik kıskançlık kin nefret arkadan iş çevirme intikam alma ne kadar kötü huy örnek varsa televizyonlarda. Diyeceksiniz ki izleme izletme hadi ben bilincindeyim ya bilincinde olmayanlar ve onların yanında yetişen nesil. artık nasıl bir nesil yetişcek bilmiyorum.

Bir de tadında bırakın arkadaş uzattıkça uzatıyorlar. Malum diziler oluyor 5 sezon 6 sezon oynuyor. Artık ne oynayacaklarını kimin kiminle birlikte olduğunu bile senaryo yazarları unutuyor. Ölüyü diriltiyorlar sonra tekrar öldürüyorlar.

Çocukluğumun dizilerinden bir yalan rüzgarı vardı allahım senelerce sürmüştü. Diziyi görmeden işimiz rast gitmezdi. Bazı Türk dizileride öyle bırak haftada bir yayınlanmayı haftaiçi hergün veriliyor. İnsanın kusura bakmasın ama kim izliyorda bu kadar tutuluyor. Diyesi geliyor. Ama ev hanımları işte. Ya lütfen böyle şeylerle kafanızı vaktinizi harcamayın. Gerçekten ülkemiz için evlatlarımız için geleceğimiz için güzel şeyler yapın.O vakitler bir daha geri gelmeyecek. Spor yapın.Belgesel izleyin yeni yemek öğrenin ne bilim kitap okuyun.Bunların yerine evde artık sınava girerek oturduğunuz yerden okul bitirebiliyorsunuz. Kendiniz için özgüveniniz için bişeyler yapın ama bunlara prim vermeyin.

Yararlı azda olsa program var. Mesela biz pazar günleri malum bir kanalda Ana ocağı diye bir yarışma programı var. onu izliyoruz. Hiç köyde yaşayanınız varmı bilmem ama oralardaki yaşam şartlarını hem öğreniyor şehirliler hemde yarışıyorlar. Ben hiç gocunmam köyde de köylü olurum çekerim şalvarımı inek bile sağmışlığım vardır.Çok ta eğlencelidir. dingin rahat bütün teknolojiden uzak.

Dışardan bakılınca bu tarz programlardaki insanlarımızın hallerini gören dış güçler bizleri iyi uyuttuklarını düşünüyordur bence ben olsam öyle düşünürüm. Lütfen birbirimizi uyaralım. Çok güzel yemek programları var. Çok yararlı ülkemizin geleceğini ilgilendiren tartışma programlarını izleyin. ekonomi dış dünya siyaset olsun biraz bilgi sahibi olur en azından seçmen olarak daha bilinçli olursunuz yalnız objektif olacak izlediğiniz kanal yanlı değil o yüzden tek bir kanal değil internettende haberli olur. artık herkesin elinde teknoloji var. yararlanın ama iyi yönde. yediğimizi içtiğimizi paylaşmayalım lütfen özellikle kebab mebab paylaşmayın insanın canı çekiyor. Geçen bizim adanalı hemşeri paylaşmış allahım gecenin bir vakti gidip yiyesim geldi. Derler ya yediğiniz içtiğiniz sizin olsun bana gördüklerini gezdiklerini anlat.

AAA birde gezelim görelim tarzı programlar var.Adamlar ayağına kadar getiriyor şehirleri gidip göremiyorsun onlar seninle beraber geziyor işte. İzleyebilirsin.

Çok dolmuşum bu konuda lütfen geriye gelmeyecek hayatta iki şey var SAĞLIK VE ZAMAN  onları boşa harcamayın. Yararlı şeylere harcayın. İnsanın başına ne gelirse Cahillikten gelir. Kendini yetiştiren insanlara naif olan mütevazi olan ve bunu dile getirmeyip asilce başkaları söylediğinde bile  utanan insanlara gerçekten hayranım.Zaten siz kendinizi övmeyin başkaları sizi övsün. Siz kendinizi övünce maalesef ki biraz malı bozuk ama ikna etmeye çalışan esnaf gibi olunuyor. Yani kakalamaya çalışıyormuşsunuz gibi oluyor...

Son olarak seyrettiklerimize dikkat.Diyorum...

Takipte kalın..Hoşça kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

#EVDEKAL

         Uzun zaman aradan sonra merhabalar.   Umarım hepiniz sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı iyi durumdadır.  Hepimizinde olduğu ...