11 Ocak 2016 Pazartesi

HEPİMİZZZ KARDEŞŞİZZZ



Günaydın herkese


                 Bugün biraz moralim bozuk arkadaşlar.. nedennnn diyeceksiniz biliyorum. Sevgili yeğenim özel harekatta ve bildiğiniz üzere doğuda bizi şuanda etkilemiyor gözüken fakat ilerleyen zamanlarda etkilerini umarım hissetmeyiz. Bildiğimiz savaş var..

                  Ve teyzesinin gülü kara kuzusu tüm ana kuzularıyla beraber maaalesefff ki savaşa gitti. İnanın bana çok kızgınım çok sinirliyim. Her an insanın sevdiği birinin kaybetme korkusuyla burun buruna gelmesi , telefonla aradığında o telefon açılmadığı anda ki krizleri ki ben çok duygusal bir insanım. Televizyonda bile olur olmadık saçma sapan kimsenin ağlamayacağı bir sahneye bile ağlayan biriyim.o telefon açılmadığı anda beni düşünsenize ablamı eniştemi zaten hiç düşünemiyorum bile. İnsan hayatında en önemli varlık hiç kuşkusuz ki ailedir. bir anne babanın haricinde allahım kimseye EVLAT ACISINI tattırmasın allah düşmanımın başına bile vermesin. İnsan bir an empati kuruyor ve inanın ciğerim yerinden sökülüyor.


                  Herşey bir yana ne oldu bu ülkeye hepimiz kürtü, türkü, zazası, ermenisi göçmeni hepimiz ne güzel yıllarca yaşadık gittik. Kız aldık kız verdik. Çok güzel dostluklar edindik. Ki benim kaç tane arkadaşım kürttür. Ama zaten müslümanlıkta insan ayırt edilmez din,dil,ırk ayrımı yapılmaz günah nedir bu bizi birbirimize düşman eden zaten insanların birbiriyle sıkıntısı yok kendini onların sözcüsü ilan eden ki kürt halkı zaten böyle birşey demiyor. istemiyor bile. tamamen hepimizinde bildiği tahmin ettiği ama dile getirmediği yada getiremediği dış güçlerin oyunları. Ne ara o kadar mühimmat yığdınız hala savaşa biliyorsunuz. nerden buldunuz o kadar alet edevatı. gerçekten anlam vermek güç.
     Yıllar evvel rahmetli abim gitti doğuda diyarbakırda askere 1993 yılı bu PKK illetinin başladığı yıllarda silvanda askerlik yaptı. Ve ne oldu abim geri döndükten 5 ay sonra böbreklerini kaybetti. Diyaliz hastası olarak 6 yıl geçirdi ve o zaman zarfında hayatımızın en zor yıllarını geçirdik ailecek. haftanın 3 günü diyalize bağlı bir hayat ve hergün acillerde geçen hastalıklı zorlu bir aile dramı.. ve benim abim zaten asabi bir insandı tamamen asabi oldu çıktı. Yaşadıklarım çok uzun mesele. ben lise 2 gidiyordum ve abime hem annelik hem kardeşlik hem hemşirelik yapmak zorunda kaldım. Ve o zamanlarda ben çok çabuk büyümek zorunda kaldım. Abimle maceralarımı anlatsam burdan Amerika'ya yol olur o kadar fazla tecrübe yani ve sonra beyin kanamasıyla aramızdan ayrıldı. babamdan sonra kaybettiğim ikinci yakınım. 4 yaşında babam 20 yaşında abim herneyse konu dağıldı. Diyeceğim o ki hala bitmedi bu illet abim öleli 16 yıl oldu hala savaş içindeyiz. Şimdi ise yeğenim o kadar hayat dolu bir çocuk ki. O kadar seviyorum ki. Ama işte kader onu oralara götürdü. Ama ölmesin kimse kimseye bişey olmasın. Dediğim gibi bizler hepimiz bir yerlerden buralara geldik. Eşim kürt asıllı ben yunanistan göçmeniyim farklı iki kültür ama anlaşıyoruz. Ailemdeki herkes eşimi çok seviyor parmakla gösteriyor. ailecek hertürlü organizasyonun içinde olmamızı istiyorlar. Hatta düğün yapacak yeğenim bile eşim olmadan olmaz hala mutlaka abim gelsin dedi. öyle seviliyor o da çok seviyor ailemi.
           Kimseler farkında değil. Olan bitenden hatta bana dokunmayan yılan bin yaşasın lafına getirenler bile var. Bakıyorum facebookta orda burda paylaşımlara laylay lomm. ki zaten sanal alem. Ama artık bişeylere uyanmamız lazım. gerçek hayatta başımıza böyle uyuyarak gidersek çok şeyler gelecek. Hiç olmazsa lütfen dua edin. Bu ülkeyi batırmak isteyenlere rabbim fırsat vermesin. Çıkarlarına emellerine ulaşmasınlar.Kardeşce yine yaşamaya devam edelim. Hiç bir anne ağlamasın. Ana kuzuları bilmediği güçlerle savaşmak zorunda kalmasın. Çocuklar ölmesin. İnsanlar yerlerinden yurtlarından yuvalarından ayrılmasın. Camiler kurşunlanmasın.Çocuklar ekmek almak için beyaz bayraklarla ölücem korkusuyla bakkala gitmesin.Gerçekten YETER artık.Okullar bombalanmasın.Eğitim alsınlar Ki Doğudaki insanlar ne kadar eğitime aç ve bir yerlere gelebilmek için özel kolejlerdeki çocuklardan çok çalışıyorlar. Sen burda çocuğunu koleje yollarsın iyi eğitim alsın diye o kitabın yüzüne bakmaz burjuva burjuva yaşar tiki olur çıkar.

          Sözlerimi noktalarken inanın herşey boş. Hayattaki gerçekler sanal alemdeki gibi laylay lom değil. Sizden tek ricam lütfen DUA edin..


            Takipte kalın.. Hoşça kalın ...

2 yorum:

  1. Allah tez zamanda kavuştursun inşallah. Çok üzülmüşsünüz, okurken ben de üzüldüm, merak ettim. Haber aldığınızda da paylaşın lütfen. Sevgilerimle, Gökçe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Dualarla dilekleriniz bulunduğu yorumunuz için. Allah razı olsun haber alınca tekrar yazıcam.sevgiler..

      Sil

#EVDEKAL

         Uzun zaman aradan sonra merhabalar.   Umarım hepiniz sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı iyi durumdadır.  Hepimizinde olduğu ...