12 Kasım 2015 Perşembe

ve kitap biter.. Mutluluk kulübü



...
Her şükür bir  Umut,
Her umut da içinde Sevgi barındırıyor.
Gerçek sevgi ise ,
Hesapsız,Pazarlıksız,
Sonuca hükmetmeyen,
Olana razı bir teslimiyet doğuruyor.
Yeşertmek,
Büyütmek,
Bakmak,
Saklamak,
İçimize saklanmış MUTLULUĞU bulmak ve paylaşmak ise bize düşüyor...


 Satırlarıma kitaptan alıntı yaparak başlamak istedim. Özetlemek gerekirse kitap kişisel gelişim için çok faydalı olduğunu düşündüğüm bir yapıt olmuş.

 Ne öğrendin diyenleri duyar gibiyim. Hay hay hemen anlatayım. Kısa bir sentez yaparsak Kitap Mutluluğu arayıp durduğumuzu fakat herkesin bir isyanda olduğunu bir türlü bulamadığını, hep yanlış yerlerde aradığından bahsediyor. Bunun yanı sıra kendimizle alakalı öğrenmemiz gereken kendimizde çözmemiz gereken duygu ve düşünceleri özgürleştirip kendimizi affedip öfkelerimizden kurtulup daha doğrusu bütün yüklerimizden kurtulup ruhumuzu,beynizimi fiziksel bedenizimizi arıdırıp kalan kişiliğimizi özgürleştirdikten sonra mutluluğun ne olduğunu bulabileceğimizi anlatmaya çalışıyor. Aslında mutluluk herkesin içinde saklı. Bunu ortaya çıkarmak için endişelerden,korkulardan,kompleklerden,kıskançlıklardan,öfkelerden,kısacası tüm egoyu bir kenara atarak sadeleşerek yapabiliriz. 

Bana soracak olursanız haklılık payı çok yüksek. Ayrıca kitapta dün bugün ve yarın olacaklar için söylediğimiz her sözün bir şekilde yaşayacağımızı bir şekilde deneyimleyeceğimizden  de bahsediyor.Gülme komşuna gelir başına. Kınama kınadığını yaşamadan gitmezsin bu dünyadan. Hepimiz biliyoruz tabii ki ama önyarıglarımızla egomuzla hoooop ağzımızdan çıkıveriyor takkk evrene mesaj gitti bile. 


 Benim nacizane fikrim. Mutluluk yaşadığın an'da, Çık dışarı iki saniye gözünü kapa yüzüne vuran o rüzgarı hisset ve şükret. yaşadığını hissedeceksin. hergün uyuyoruz ve sabah yeni umutlarla yeni heyecanlarla yeni bir güne uyanıyoruz. ya uyanamayanlar onlar için nefes almak hayal kurmak kurduklara hayale ulaşmak için çoktan şansları yok artık. O yüzden ne yapıyoruz. Sabah gözümüzü yeni güne açınca ne olursa olsun şükrediyoruz. Şükrettikçe şükür edecek şeyler çoğalıyor derler ve doğruda derler. Sizi bilmem ama ben mutluyum diyebilirim. Birbirimizi sevdiğimiz bir hayat arkadaşım, Dünyalar tatlısı bir kızım ve hepimizin öncelikle sağlığı yerinde evimiz bizim olmasada onun parasını çıkarabileceğim bir işim var.Daha ne olsun. Hayatta büyük beklentiler insanı mutsuz eder küçük mutluluklarınızı heybenizde biriktirin. Birde yardım edebileceğiniz bir sürü sevdikleriniz ve sizi sevenler olsun hayatınızda. 


Hadi hayatınıza nefes aldığınız için bir Şükürle yeniden merhaba diyin. 
Takipte kalın. Hoşça kalın...

2 yorum:

#EVDEKAL

         Uzun zaman aradan sonra merhabalar.   Umarım hepiniz sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı iyi durumdadır.  Hepimizinde olduğu ...